Kentekenbewijs vanaf 1 januari 2014 op creditcardformaat

Vanaf 1 januari 2014 is het kentekenbewijs op creditcardformaat een feit.


Kentekenbewijs vanaf 1 januari 2014 op creditcardformaat


Deze nieuwe kaart vervangt het tweedelige papieren kentekenbewijs. Het nieuwe kentekenbewijs is gebruiksvriendelijker en minder fraudegevoelig. Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) heeft het besluit getekend dat invoering van de kentekencard per 1 januari 2014 mogelijk maakt.

Schultz: “Binnenkort hoeft niemand meer die papieren in de auto te hebben. Het nieuwe kentekenbewijs past gewoon in je portemonnee. En het is niet alleen veel handzamer: de kaart is ook lastiger na te maken en daarmee minder gevoelig voor fraude.” Op de nieuwe kentekencard met chip staan de gegevens van zowel het voertuig als de kentekenhouder. Nu staan die op de twee afzonderlijke delen van het papieren kentekenbewijs. In plaats van het huidige overschrijvingsbewijs krijgt de eigenaar van het voertuig bij de tenaamstelling een tenaamstellingscode. Deze code is nodig als het voertuig van eigenaar wisselt, geschorst, gesloopt of geëxporteerd wordt. Vanwege de veiligheid worden de kentekencards niet bij voertuigbedrijven of postkantoren, maar alleen centraal bij de RDW aangemaakt. De kaart maakt ook het doorverhandelen van gekloonde voertuigen moeilijker. Bij klonen krijgt een gestolen auto hetzelfde kenteken als een auto van hetzelfde merk en type.

Alle voertuigcategorieën
De kentekencard houdt hetzelfde tarief als het papieren kentekenbewijs en gaat gelden voor alle voertuigcategorieën. De kaart wordt geleidelijk ingevoerd. Nieuwe voertuigen krijgen vanaf 1 januari bij aflevering een kentekencard. Bestaande voertuigen krijgen een kentekencard als het voertuig op naam van een nieuwe eigenaar overgeschreven wordt. Of als het bestaande kentekenbewijs om andere redenen tussentijds vervangen moet worden. De verwachting is dat in 2019 alle papieren kentekenbewijzen zijn vervangen door kentekencards. Met de wetswijziging is ook geregeld dat mensen op termijn op meer plekken hun voertuig op naam kunnen zetten. Er is een aparte regeling gemaakt waardoor het ook voor andere geïnteresseerde partijen mogelijk wordt kentekencards uit te geven. Als geregeld is dat de handhavende instanties altijd online toegang kunnen hebben tot het kentekenregister kan ook de toonplicht van het kentekenbewijs in Nederland verdwijnen. De algehele wijziging levert daarmee uiteindelijk een flinke besparing op van de administratieve lasten voor bedrijven en burgers. Het gaat op termijn om een jaarlijkse besparing van 24 miljoen euro aan administratieve lasten.

Bron: I&M

www.bovag.nl


TerugDeel het met uw vrienden!


Meer Nieuws

Herfstbeurt voor fiets & scooter

De herfst is een mooie tijd om uw fiets of scooter weer helemaal klaar te laten zetten!

Nieuwe Qwic fietsen met gratis accu-upgrade

Nu bij alle nieuwe Qwic elektrische fietsen een gratis accu-upgrade twv 150,-

Rockmachine ex-huurfietsen in de verkoop, 1 jaar oud en in zeer goede staat, voor een mooie aanbiedingsprijs van 325,-


Rep.26 jubileumkrant

Ter gelegenheid van ons 25 jarig bestaan in 2018 hebben we een speciale jubileumkrant gemaakt

Bij Rep.26 koopt u altijd een eerlijke occasions fiets

Sinds 2016 is Rep.26 met beide filialen aangesloten bij het digitale opkopers register ter voorkoming van handel in gestolen fietsen

Occasion scooters / tweedehands scooters

Sinds enige tijd specialiseren wij ons steeds meer in occasion scooters

Laat uw fiets ombouwen naar een elektrische fiets met onze ombouwsets

Ombouwset voor een elektrische fiets Een elektrische fiets maken door uw bestaande fiets om te bouwen naar een elektrische fiets? Voor iedere fiets en voor ieder budget hebben wij een ombouwset die van uw fiets een e-bike maakt.

Stadstoezicht Gouda op elektrische scooters van Rep.26

Sinds kort rijd Stadstoezicht van de Gemeente Gouda op mooi nieuwe elektrische scooters.

Occassion scooters en brommers!

We hebben een grote partij occasion scooters en brommers gekocht, veel keus in alle prijsklassen incl. Bovag garantie! Vanaf 495,- koopt u al een goede occasionscooter.

Verlichtingsactie op Goudse school

Onze verlichtingsactie op de Goudse school "Het Schateiland" was een succes

Leenfiets of leenscooter bij uw reparatie

Leenfiets of leenscooter te gebruiken tijdens reparatie van uw tweewieler

Showroom Rep.26 binnen bekijken!

Via ons winkelpanorama op Google Maps kunt u onze winkel nu ook van de binnenzijde bekijken!

Fietsenstalling Gouda gered door Rep.26

Door het overnemen van de exploitatie van de fietsenstalling aan de Agnietenstraat in Gouda, heeft Rep.26 Tweewielerspecialisten de stalling behoed voor dreigende sluiting. 3 september 2014 is de stalling feestelijk heropend (foto's Astrid den Haan Fotografie)

Rep.26 in het NOS journaal

5 mei was Rep.26 te zien in het NOS journaal over een item over de toegenomen snorfiets verkoop

Veel nieuwe Johnny Loco accessoires

Johnny Loco is het lifestyle merk dat fietsen, brillen, tassen en meer ontwerpt, produceert en verkoopt. Van oorsprong Nederlands, trots en eigenwijs. Stijlvolle fietsen die bijdragen aan het Johnny Loco gevoel in het dagelijkse bestaan. Met inspanning, liefde en aandacht voor elk detail gemaakt. Frames, velgen, naven, spatborden en de unieke Johnny Loco kleuren zijn van eigen hand.

Vanaf heden zijn wij ook GLS Pakketshop

Gemakkelijk, voordelig en snel uw pakketten ontvangen en verzenden. Dat kan bij Rep.26, de nieuwe GLS Pakketshop voor Gouda Centrum.

Nieuwe website www.rep26.nl

Onze website www.rep26.nl is geheel vernieuwd en verbeterd!

Eicma Milaan en Rep.26 ging natuurlijk even voor uw kijken!

We hebben voor u de grootste tweewielerbeurs vd wereld bezocht en zagen vele mooie nieuwe scooters!

Rep.26 start met fiets & scooterverhuur Gouda

Sinds mei 2013 zijn wij gestart met de verhuur van fietsen en scooters!

Nieuw scooter magazijn voor Rep.26 uit Gouda!

Vanaf 2013 levert Rep.26 alle nieuwe scooters uit nieuw scooter magazijn!

Inkoop of inruil van uw brommer of scooter bij Rep.26

U wilt uw brommer of scooter inruilen of los aan ons verkopen???? Geen "gezeur" aan uw deur, maar makkelijke en snelle afhandeling, direct een vrijwaring van het kenteken en kontante betaling! Voor meer informatie of voor aan te bieden voertuigen kunt u bellen met 0182-689753 of info@rep26.nl(vragen naar Patrick) Let op: voertuigen dienen minimaal in redelijke staat, niet te oud en uiteraard niet gestolen te zijn! Op afspraak komen wij het voertuig bij u thuis bekijken en eventueel direct ophalen. (Tot max. 15km buiten Gouda)

Extra service: Rep.26 Leenfiets of leenscooter tijdens reparatie van uw tweewieler!

Rep.26 heeft 10 nieuwe leenfietsen en leenscooters in knalgele bedrijfskleur in gebruik genomen als extra service voor de klant.

Schade specialist

Schade gereden,wij lossen het snel en vakkundig voor u op!

De werkplaats van Rep.26 bied u meer!

In de werkplaats van Rep.26 is dagelijks een team van ervaren monteurs aanwezig om ervoor te zorgen dat uw tweewieler snel weer in goede staat verkeerd!

NIEUW Kymco Agility Carry (bezorg scooter)

Kymco Agility Carry De Kymco Agility 12" Fat is buiten een perfecte woon-werkscooter ook een praktische scooter voor bedrijven. Voor bezorgen of als lesvoertuig, de Carry is met zijn voor- en achterdrager helemaal geschikt voor transport en daardoor multi-inzetbaar als werkpaard.

De allernieuwste NAU FASHION helmen vind u bij ons in de showroom

Bij ons vind u de mooie nieuwe Nau Fashion helmen. Deze nieuwe modellen zijn leverbaar in div kleuren. In de maten xs t/m xxl Uitgerust met een spiegel vizier. Vanaf 129.90 Model Nau Luxe = 149.90

Ophaal en bezorg service voor uw tweewieler bij Rep.26

Ophaal- en bezorgservice van Rep.26 voor uw tweewieler is lekker makkelijk!